FALSOBORDONE PÅ MEDELTIDSVECKAN!

 

Under många år var Falsobordone ett fast inslag på Medeltidsveckan på Gotland och vann många fans med sina stämningsfulla konserter i de olika ruinerna i Visby och andra ställen på ön. Nu är tiden äntligen kommen för en återkomst, så under vecka 32 kan du återigen njuta av medeltida musik med Falsobordone på Medeltidsveckan - så här ser spelschemat ut och du hittar hela programmet på www.medeltidsveckan.se!

 

Tisdag 7/8 kl. 17:00, Helge Ands ruin - Pilgrimens Väg
En stämningsfull konsert med medeltida pilgrimsmusik, se video längre ned på denna sida!

 

Torsdag 9/8 kl 21:00, St Lars ruin - Game of Drones
Falsobordone med vänner tolkar musik från film- och dataspelsvärlden!

 

Lördag 11/8 kl 17:00, Helga Ands ruin - Alta Capella

"Alta Capella" betyder ungefär "högljudd musik" och det blir det garanterat på denna konsert med skalmejor och säckpipor i fokus!

 

Pris för samtliga konserter: 80:- (rabatterat pris 60:-)

 

Fler konserter tillkommer! Dessutom spelar Anna från Falsobordone sin medeltida musikteater för barn, Bockarna Bruse, varje dag kl 10 och 12 i Helge Ands ruin. Entré 60:-

 

Falsobordone är en av Sveriges mest välrenommerade medeltidmusikgrupper som uppträtt sedan 1995 med bas i Skåne. Under åren har de synts på de flesta medeltidsrelaterade sammanhang i Sverige med omnejd, men deras musik har också fört dem till så skilda platser som Moskva, Rio de Janeiro, San Francisco och Hawaii. De båda grundmedlemmarna Erik Ask-Upmark (säckpipa, harpa, orgelportativ, sång) och Anna Rynefors (fiddla, rebec, säckpipa, slagverk, sång) hämtar sin repertoar och inspiration mest från 12- och 1300-talens sydeuropeiska kulturländer, såsom Spanien, Frankrike och Italien. Och det märkliga namnet? ”Falsobordone” är ett italienskt ord och syftar inte på några falska borduner utan är en medeltida metod att komponera och arrangera musik.

Vi har flera olika konsertprogram att erbjuda; just nu fokuserar vi mycket på det medeltida pilgrimsväsendet och dess musik, och erbjuder detta tema i konsertform såväl som föreläsning.
Här kan du ladda ned ett programblad till vår konsert "Pilgrimens Väg"!

Lyssna på vår musik från CDn "Fikon, fiddlor och finlir":

 

CD-häftet till skivan kan du ladda ned här.

Besök också gärna www.facebook.com/falsobordone!